apr 11 2011

Måndag, och med det..

Skrivet av kl. 20:21 i kategorin Allmänt

 

...matglada och jättesöta...eller hur?

…den sista marknaden för oss här i Peniscola för denna gång. Som vanligt inga stora inköp men i alla fall ett par skor till Rune och en blus till mig. När vi gick från marknaden passerade vi kanalen och såg då dessa söta ungar, nog är det ett bra tag kvar till att våren hunnit så här långt hemma och det gäller inte bara floran utan även faunan. Vi tog också en sväng förbi Pensionista men kollade bara av läget, inga trängande behov av något slag som krävde ett stopp där, dessutom var det ganska fullt med folk, i första hand ortsbefolkning. Denna man såg vi sittande på en bänk i parkområdet utanför Pensionista, där har man satt fast cykeltrampor på en liten ställning så man kan t ex sitta och läsa som denna man gör och under tiden träna, smart eller hur.  Vi fortsatte förbi fiskehamn och kollade där, men vi var för tidiga så inga båtar var på väg in. Vi tog oss i maklig takt ner mot strandpromenaden och förbi vår nyfunna glassbar men där hade kommersen inte kommit igång ännu. Vi bestämde oss för att äta en pizza på en av de nyöppnade restaurangerna.

Smart...eller hur?

Nu blev det inte på den vi tänkt oss eftersom jag blev tvärarg. Rune beställde en pizza med ost och skinka nu visade det sig att de inte hade den sorten utan bara en med ost, skinka och svamp. Vi påpekade att han inte ville ha svamp, men det gick inte att välja bort utan han vidhöll att det måste vara svamp på pizzan. Det var då jag blev otroligt ”tvärsne” och föreslog att vi skulle gå till ett annat ställe, Rune tyckte det var en bra idé, så vi gick. I nuläge är det tätt mellan restaurangerna som även serverar pizza så det var liten eller ingen risk att vi skulle bli utan. Vi fick vad vi beställde på nästa ställe, både pizza och en liten likör när vi skulle betala.

Väl hemma blev det kaffe som vi naturligtvis drack utanför bilen. När vi satt där kom mannen som cyklade ikull utanför vår bil i går. En i nuläge en riktigt ”färggrann” man, blå på hakan och en präktig blåtira även ordentligt blå och svullen över okbenet. Det är en rolig man må jag säga han formligen bubblade på franska, vi försökte få honom att förstå att vi inte förstod, men han bara nickade skrattade pekade och bubblade vidare. Vi förstod i alla fall att han via vårdcentralen här i Peniscola blivit skickad till akuten i Vinaros och att han där blivit röntgad, fått ögonbrynet suturerat och den skadade handen omlagd. Som tur var dök en annan fransman upp, han var också inblandad i går vid cykelolyckan, så han fick ”ta över” den pratglade olyckskorpen. Det gav mig chans att hoppa i baddräkten och för oss att dra i väg till stranden för bad. Efter badet blev det solstolen i solen och gissa om det var skönt, faktiskt så skönt att jag tog mig en tupplur där jag satt, det gjorde naturligtvis även Rune. Vi är rätt olika för jag godkänner gärna att jag somnar, tycker bara att det bevisar att jag är totalt avslappnad och bara njuter men Rune har svårt att erkänna att han knoppar, tror han skäms för det, varför förstår jag inte, det är ju bara hur skönt som helst

Beviset, visserligen tagen vid ett tidigare tillfälle men det såg lika skönt ut i dag....och lika väl unnat var det även denna gång.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera