apr 12 2011

Nu är det klippt..

Skrivet av kl. 20:38 i kategorin Allmänt

 

…både för Rune och mig, besök hos frissan alltså. Jag hade en bokad tid klockan tre i dag men Rune hoppades på så kallad ”drop in”. Han skulle möta upp hos frissan vid halvfem tiden och han hoppades på tur, om inte räknade han att han skulle få en tid antingen i morgon eller på torsdag. Nu ficka han komma för redan efter tjugo minuter i dag, och eftersom frissan finns i samma hus som Pensionista han det bli kaffe under väntetiden. Efter friseringen av Rune blev det en snabbis förbi Consum för lite proviantering och sedan bron genom träsket hem.

Så har alltså vår eftermiddag sett ut men dagen började som vanligt med en dusch och därefter sköljde jag upp det jag lade i blöt i går kväll, inga mängder så det var klart redan vi niotiden. Gissa vad vi gjorde därefter, just det, efter frukost blev det som vanligt solstolen, korsord och slappa i solen. Eftersom det var frissan på eftermiddagen blev det ett tidigt bad, redan vid elvatiden var vi på väg till havet. Det är underligt vad fort man blir van att inte ha något bokat och vad ”stressad och låst” man blir när man har en tid att passa.

Här på campingen börjar det verkligen vara grönt i träden, jag kan förstå att det blir som ett grönt tak över många av tomterna och det måste ge en behaglig och troligen också behövlig skugga under sommaren. Vad jag aldrig har berättat om är alla fåglar vi har eftersom det under vintermånaderna mest har varit fåglar av typ gråsparvar. Nu är inte alla gråsparvar, och visst ser jag att det är skillnad på dessa men vem som är vad har jag ingen aning om, däremot har vi även koltrastar och de känner jag igen. Nu har det sedan en tid kommit ett nytt inslag i fågellivet här nämligen steglits. Första gången jag såg en steglits var faktiskt för flera år sedan uppe i Skellefteå, och jag lovar att där är den inte vanlig, jag trodde då att det var en förrymd burfågel. Jag har efter det sett något enstaka exemplar i södra delen av Sverige men här på campingen är det rätt gott om denna vackra fågel. Den är inte bara vacker den sjunger också mjukt och vackert, men tyvärr är den inte så lätt att fota eftersom den inte tillhör de större fåglarna och dessutom försvinner den bland löven.

Campingrundan i kväll visade på ganska många tomma platser men också på nykomna svenska bilar som stannar till ett par dagar innan de fortsätter resan hemåt. Kan väl också säga att fredag verkar vara en dag då många bryter upp, inte bara vi och en del andra svenska bilar utan även en del av våra finska grannar.

Så här ser träden på campingen ut nu.....kan tänka mig att det blir tätt under sommaren

En kommentar

En kommentar på “Nu är det klippt..”

 1. Anne-marieon 14 apr 2011 kl. 07:54

  Hej,
  jag håller med till 100%, när man ska passa en tid så blir man helt klart jättestressad och det är väldigt jobbigt:)
  Har också bara mest sett gråsparvar, förutom i Juni månad, då finns hur många som helst av Svalor precis runt Gamla stan och dom tjattrar högt och ljudligt.
  Njut nu av sista dagen i det underbara Peniscola, för den här gången.
  Hälsningar
  Anne-Marie & Dennis

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera