apr 13 2011

Nu, bara en dag kvar..

Skrivet av kl. 21:49 i kategorin Allmänt

…innan vi sliter upp spikarna till förtältsmattan och packar bort den, något förtält har vi inte som ska rivas och packas bort. Det känns inte som jag är helt klar med vistelsen här än men tyvärr så finns det ingen återvändo utan vårt uppbrott är mer eller mindre ett måste. Vi har en tid att passa i Sverige och eftersom vi inte vill stressa genom Europa utan vi vill också hinna med en del andra platser, måste vi komma oss iväg.Under vår resa genom Europa kommer jag troligen inte att ha tillgång till internet så detta kan bli den sista gången jag bloggar på ett tag, uppkopplingen tar slut i morgon under dagen. Men jag kommer att skriva någon form av resedagbok som jag troligen lägger in på bloggen om jag får möjlighet. Jag har fått tipset att kolla runt kyrkor och vid McDonalds där man kan få gratis uppkoppling om man äter en hamburgare eller något, kanske duger det med en mjukglass och då är problemet löst, åtminstone vad mig anbelangar.

Vi har just kommit hem efter ett sista restaurangbesök här i Peniscola, vi fick sällskap av Laila och Lasse, ett jättetrevligt par vi lärt känna här nere, de åker också mot Sverige på fredag, men vi åker inte samma väg. Vi kommer att åka till Morella första dagen, en mjukstart för dit är det inte långt men en hel del att se så vi stannar där över natten. Vi kommer sedan att åka vidare till San Sebastian vid Atlantkusten. Vi kommer att följa Biscayabukten en bit upp och sedan genar vi genom Frankrike och via Luxemburg in i Tyskland.  I Moseldalen blir det troligen några dagars uppehåll om vädret är bra. Väl tillbaks i Sverige hoppas jag att vi har möjlighet att träffa mitt barnbarn Amanda som går skola i Lund och Flyinge där hon också bor på internat.

Dagen har i övrigt gått i något som jag måste beteckna som, om inte en deppardag så åtminstone en dag när det inte har känts så inspirerande att göra något, jag har t ex inte varit och badat, ville bara sitta i solen kändes inte som jag hade energi nog till att ta mig till stranden, ingen campingrunda heller i kväll, nu beror det väl i första hand att vi varit ute på restaurangbesök så promenerat har vi i gjort i alla fall, matstället låg i stan nästan ända nere vid fiskehamnen.

Eftersom jag förlorar min internetuppkoppling i morgon så måste jag se till att göra klart i kväll en del som ska göras via datorn. Så det är väl bara att sätta igång, tyvärr är ju inte jag och min dator alltid överens om hur den ska fungera och det är mycket sällan jag som avgår med vinst måste jag medge.

Denna ros hittade jag vid entren till campingen i dag....det är sådana "fynd" som hela tiden dyker upp, och som jag nu måste lämna.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Nu, bara en dag kvar..”

 1. Anne-marieon 14 apr 2011 kl. 07:46

  Hej på Er,
  ta det lugnt på vägarna och hoppas ni hittar massor av McDonalds!!
  Känns lite vemodigt att inte kunna läsa hur livet är Peniscola längre,
  men det har varit intressant att läsa hur vintern är där nere.

  Hälsningar
  Anne-Marie & Dennis

 2. Yvonneon 14 apr 2011 kl. 08:54

  Hej på er ! Önskar er en lugn och trevlig resa

  Hälsningar Yvonne och Gunnar

 3. Lillon 14 apr 2011 kl. 16:51

  Hej

  Tack för en utförlig beskrivning från dag ett om hur Eran resa har varit.
  Det har varit lika roligt varje dag att följa Era vandringar, tvättbestyr och inte minst affärerna.
  Önskar Er en lugn och fin resa tillbaka till kalla Sverige

  Hälsningar Lill (en nät vän till dottera)

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera