apr 20 2011

I dag körde vi från..

Skrivet av kl. 17:03 i kategorin Allmänt

Frankrike bestod av enorma gula rapsfält, små byar med imponerande kyrkor.

 

…mitten av ett land genom det andra och in i det tredje. Nu är det väl inte riktigt som det låter, eller det är det, men om landet vi passerade är Luxemburg så blir det betydligt mindre imponerande. Vi startade alltså en bit norr om Nevers och står nu en bit in i Tyskland, i Trier i Moseldalen. Denna gång står vi på en ställplats men kan nog kalla det ett mellanting mellan camping och ställplats. Platsen ligger vid floden och på ställplatsen finns både möjlighet till el, toa, dusch, naturligtvis mot betalning,   möjlighet till tömning av både gråvatten och toa ingår givetvis i övernattningen. I dag har vi tanter inte varit lika oeniga om vägen vilket har underlättat en hel del för vår chaufför, Rune. Så enkelt det är när han inte behöver samordna informationen från tre oeniga tanter.

Vi blir troligen kvar här över påsken men inte nödvändigtvis just här utan det blir nog att göra mycket korta dagsetapper upp genom Moseldalen. Just nu måste det vara en värmebölja här för det är ordentligt varmt så

De blommade näst intill hysterisk dessa buskar/träd......

 nu kl 21.30 har vi fortfarande 17 grader varmt. När vi åkte från Spanien så var det vad jag vill kalla svensk sommar och det har vi faktiskt fortfarande, det blommar så intensivt, både fruktträd och prydnadsträd, vet inte vad de heter men de är bedövande vackra, dessutom har jag för första gången sett blommande tulpanträd. Syrenerna och olika sorters spireor blommar naturligtvis också. Vad som slagit oss när vi kört genom Frankrike är att landet har klätt sig i gult och grönt och om det då beror på den stundande påskhelgen låter jag vara osagt, men klart är att jag aldrig tidigare sett så enorma knallgula rapsfält och däremellan fält med troligen någon form av säd men som i nuläge var djupgrön, (vet inte om den benämningen finns på grönt, men nu finns det i alla fall).

...dessutom är de nästan bedövande vackra...vad de heter...ingen aning.

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag körde vi från..”

 1. Gunnaron 20 apr 2011 kl. 18:19

  Ni verkar ha det underbart…men det är ni värda efter allt uppoffrande i Spanien… hahahhahaaha
  Så ni styr kosan till staaan …med allt av vad Svartis har att erbjuda under våren!!!
  Ska bara meddela att snön håller på att försvinna…så behöver nog inte skotta er in…
  tom Vallenhugget är inställt ..säger ju en del
  Själv så ska vi fira Påsken i Vallen!!! NICE riktigt NICE!!!
  Kör försigt hemåt…om ”tredje damen” hittar hem!!!

  GLAD PÅSK!!!

 2. Kalion 23 apr 2011 kl. 10:54

  Glöm inte att hälsa på Amanda på vägen hem nu. Jag tror att hon bli lite purken om ni bara passerar henne igen…

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera