apr 26 2011

Nu är vi återigen..

Skrivet av kl. 11:06 i kategorin Allmänt

Våren i Wieldhausen...

…på väg mot norr och betydligt mindre sommarlikt väder antar jag. Redan vid halv niotiden lämnade vi Wintrich i morgonsolen och drog iväg mot norr. Vi hade planerat att köra ca 45 mil till en plats som heter Wildeshausen och en ställplats som Rune känner till sedan tidigare. Resan gick utan några egentliga problem, och trafiken var under förmiddagstimmarna gles men tätnade betydligt på motorvägen och ju längre det led på dagen. Vid ett tillfälle blev vi sinkade på grund av en trafikolycka men vad jag kan förstå med bara en bil inblandad och dessutom såg den inte speciellt illa tilltygad ut. Trots att vi kört rätt många mil genom Europa har vi inte sett någon allvarligare olycka vad vi vet och det gäller även för nerresan. Visst såg vi att det hänt en del antagligen mindre allvarliga olyckor men vi har aldrig varit i närheten när själva olyckan skett, det närmaste vi varit är nog när vi såg en utbrunnen husbil där brandpersonal och polis var kvar på platsen.

Resan i dag har alltså gott utmärkt, dels för att Rune har kört i dessa trakter tidigare och dels för att vi tre ”tanter” inte har behövt

...i norra Tyskland...

 ifrågasätta varandras vägval så mycket, förutom då Runes ”tant” och då menar jag inte mig själv, utan damen i hans GPS som tydligen ansåg att om vi sett de flesta småbyar vi passerade i Frankrike så borde vi göra det även här i Tyskland. Nu blev hon nerröstad och efter lite ”påtryckning” av Rune så gav hon upp och sa inget mer om att ta av från motorvägen så snart vi passerade ett samhälle.

Nu står vi i alla fall på ställplatsen i Wildeshausen. Det är ganska kul för i Wintrich där det åtminstone var minst 90 husbilar, troligen betydligt mer på lördagskväll, var vi bara två svenska bilar men här är vi tre svenska ekipage av 16, och alla kommer vi från Spanien och är på väg hem. Ett ekipage är från Bohuslän och det andra från Gottland så de har inte allt för lång väg hem.

Efter maten tog vi en promenad på samhället och det är bara att konstatera att nog har våren hunnit långt här, bl. a blommar kastanjerna här, och vilka kastanjer sedan, det är de absolut största kastanjer jag någonsin

...bjuder på blommande Rhododendron och Azaleor....

 sett. Kan också konstatera att vad vi har sett så lägger man ner mycket arbete på sina trädgårdar i Tyskland, men det är klart, vädret är ju betydligt gynnsammare än i norra Sverige.

...och de absolut största kastanjeträd jag någonsin sett.

En kommentar

En kommentar på “Nu är vi återigen..”

  1. Hanson 27 apr 2011 kl. 09:48

    Vi har haft osannolikt fint påsk väder i Sverige.
    Hoppas det fortsätter när ni kommer hem.
    Ha en fortsatt fin hemresa 🙂

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera