apr 28 2011

I dag blev det..

Skrivet av kl. 07:19 i kategorin Allmänt

Slånbärsbuske...???

…inte som vi planerat. Inte blev det övernattning i Danmark som vi planerat och inte kommer jag  heller att träffa Amanda i morgon som vi hade bestämt. Nej, nu står vi i stället hos Bengt i Örkelljunga efter att ha hunnit allt som vi kulle göra under två dagar, proviantering av både gas och annat som man vanligen provianterar i norra Tyskland, även om jag efter att ha sett mångas proviantbehov måste säga att det vi handlade mer kan räknas som ”smågodis” i relation till vad de ”bunkrade”. Vi han även med ett besök på ett campingvaruhus i Burg och gjorde en del inköp för kommande bruk och även ett besök på Lidl för inhandling av mer akuta behov. Efter shoppingrundorna och lunch styrde vi mot Puttgarden för att ta färjan över till Danmark. Vi kom till färjan i perfekt tid så det var i princip bara att åka ombord. Danmark var precis lika vårgrönt och blommande som norra Tyskland men eftersom vi kom så tidigt och Danmark inte är något särskilt stort land beslöt vi att åka ända till Malmö, eventuellt ända till Flyinge om Amanda var ledig och hade tid att träffa oss redan i eftermiddag. Visst hade hon det så vi fiskade upp henne vid internatet på Flyinge och åkte till en pizzeria som hon rekommenderade, åt en pizza och

...Äppelträd...är tämligen säker...

 umgicks en stund med henne innan vi drog vidare hit. Shoppingförmiddag och lunch i Nordtyskland, kaffe och en macka i Danmark och middag med äldsta barnbarnet i södra Sverige och nu kvällskaffe i Örkelljunga, känns som en effektivt utnyttjad dag. Hela dagens etapp har varit ”kantat” av vad jat tyckte såg ut som äppelträd bl a och dessutom en buske med intensivt vita blommor, något mindre i storlek än äppelblommorna men som satt tätt, tätt på grenarna så busken såg helt vit ut. När vi stannade i Danmark fick jag tillfälle att ta kort på dessa träd och buskar, och jag vidhåller att det är äppelträd, låt vara någon form av vildapel men i alla fall äppelträd.  Busken skulle jag kunna tänka mig är sIånbärsbuske, det är i alla fall inget som  jag sett kanta vägarna i Skellefteå.

I morgon blir det en förmiddag här för att frossa i alla nya dyra husbilar som vi naturligtvis inte har tillräckligt stor börs för att ens höra priset på, men det kostar inget att titta och ljuga lite för sig själv när man intalar sig att man inte ens vill ha någon av dessa husbilar. På eftermiddagen

...hur mycket och hur vackert som helst....tycker jag....

 fortsätter vi resan mot norr men bara till Ullared för att spendera timmar på nästa shoppingställe. Troligen åker man därifrån med en del prylar som man naturligtvis inte behöver men som man åtminstone förhoppningsvis har tillräckligt stor börs för. Vi får se om den planeringen håller eller om vi hamnar på närmaste Ikea för att äta köttbullar och köpa värmeljus och servetter.

..och hur stora som helst...det här var ett litet träd.

4 kommentarer

4 kommentarer på “I dag blev det..”

 1. Solveigon 28 apr 2011 kl. 18:10

  Då får vi önska er välkommen hem till Sverige igen. Här är en underbart skön försommarvärme just nu, så vi får hoppas att ni inte längtar för mycket tillbaka till Spanien.
  Hälsningar
  Solveig o Arne (Sanddammarna)

 2. Ainaon 28 apr 2011 kl. 20:39

  Tack. Ja vädret har varit helt underbart genom hela Europa och även så här hemma men vi är ju bara längst söder ut i Sverige. Vi såg väderleksprognosen på tv i kväll och nog såg den rätt negativ ut, skulle gärna vända söder ut igen.

 3. Solveigon 28 apr 2011 kl. 22:02

  Men när sommaren här är fin (och inte så många mygg förstås) så finns det nog inget som kan mäta sig med den. Kör vackert genom Sverige!
  Hälsningar

 4. Ainaon 29 apr 2011 kl. 06:41

  Ja där är vi helt överens, när den svenska sommaren verkligen bjuder till så är det svårt att hitta något bättre. Variationer i vädret vilket inte gör det enahanda men den är på tok för kort, speciellt uppe i mina trakter. En toppensommar hos mig innebär nog inte mer än, om man har tur ca 30 dagar sammanlagt när man kan sitta ute en kväll, för om gradtalet är tillräckligt så får man, som du påpekar, slåss med myggen och tyvärr avgår de ofta med segern. Tror det är likheten vädermässigt med en svensk sommar som gör att jag tycker Spanien är så underbart, lite regn och blåst, lite åska men övervägande sol och inga mygg, dessutom havet.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera