mar 19 2013

Om jag skulle..

Skrivet av kl. 22:43 i kategorin Allmänt

…försöka få ner några ord om vad som händer här på campingen, vet bara inte var jag ska börja och vad jag ska skriva om. Spontant kan jag nog inte känna att det hänt så mycket, men….visst det har hänt en hel del. Själva campingen har exanderat rejält, många nya och… stooora platser har det blivit, även ett nytt servicehus är under uppförande, snart klart antar jag. Även om det redan har blivit fler platser och fler är på gång så är det fortfarande lika svårt att få en plats utan att boka i god tid. Visst kan man chansa, och tydligen gör ganska många det, men många får vända ”vid dörren” som man säger. Plats för en eller ett par nätter brukar nog i de flesta fall gå att ordna men för någon längre tid kan nog vara kinkigare. Eventuellt kan man, om man accepterar olägenheten med att byta plats en eller ett par gånger, få en längre vistelse här.

Vi själva har väl också gjort vissa förändringar men inte mycket att skriva om egentligen, en ny liten plastbod/förråd har kommit på plats, golv i förtältet hade vi sedan tidigare men nu står även den nyinskaffade lilla plastboden och det gamla kökstältet, numera förrådstält, på eget golv. Det kan vi tacka Franc för. När vi förhörde oss om möjligheten att köpa ett antal EU-pallar för att använda som underlag för ett golv erbjöd han oss tre sektioner färdigt golv. Varje sektion var omkring 2,5 x 1,2 m, helt perfekt i storlek för att rymma både tält och bod, och det absolut bästa av allt…helt gratis om vi ville ha det…..Gissa om vi ville.

Som genuin svensk måste jag väl ändå nämna något om vädret, så vad ska jag säga om det då, personligen tycker jag att det varit bra men av och till ordentligt blåsigt, solen har dock ofta varit oss huld och trogen. Naturligtvis har även Spanien haft vinter men ingen snö inte ens en ordentlig frostnatt vad jag kan minnas, men några nätter med bara någon plusgrad har vi haft. Det bästa vädret i Europa har vi nog ändå haft här i vinter, så klaga kan jag inte, speciellt inte när man ställer det i relation till vädret hemma i Sverige.

Nu är i alla fall våren på gång, både träd och vårblommor har kommit ordentligt igång och nattemperaturen har de senaste nätterna varit ca plus tio grader eller varmare, dagarna har varit som de bästa sommardagarna hemma, hur skönt som helst, shorts och linne temperatur alltså. Mina eftermiddagspromenader tenderar att öka i längd i samma takt som värmen ökar, benen vill bara aldrig sluta gå och då är det bara för övriga lekamen att följa med. Jag har sedan några veckor även börjat utforska grannbyn Mill Palmera och utforskning gör man bäst med att promenera. Jag fick tips av några boulevänner om en affär där som har ett mycket gott russinbröd, så det var jag naturligtvis tvungen kolla, hittade affären och brödet, informationen var korrekt och affären en positiv överraskning, mycket fräsch med en förträfflig chark och….GLASSPINNAR OCH STRUTAR SOM KUNDE KÖPAS EN OCH EN. Testade samma sak här om dagen när jag var på promenad åt andra hållet gick till Carrefour i Pilar men där fick jag tji.

Det nyinskaffade betydligt stabilare och vattentätare förrådet...färgmässigt helt ok till övrig "bebyggelse" på tomten.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Om jag skulle..”

 1. Tommyon 20 mar 2013 kl. 20:03

  Hej på Er, visst finns det objekt, jag saknar bilder på hur campingen blir större och större! Vet med säkerhet att det går att klättra upp på taket på sporthallen, då får du möjlighet att fota ut över den nya ytan som utgör camping! (förstår att du kommer att hänvisa till att sådana ytor inte får beträdas, men du har ju inte frågat om sådana bagateller tidigare!) Väntar med spänning på dina foton!

 2. Kristina Karlströmon 29 mar 2013 kl. 10:43

  Hej!

  Förstår att ni njuter i fulla drag. Här kan man tro det är jul i stället för PÅSK:

  Snö i massor och -10 på nätterna. Vi längtar också till värmen.

  Kramar och GLAD PÅSK önskar Kjell o Kristina

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera