mar 29 2013

I dag har jag..

Skrivet av kl. 19:49 i kategorin Allmänt

… anammat spanska seder fullt ut, jag har tagit siesta. Ja till och med var det på rätt tid, mellan kl halv tre och fyra på eftermiddagen sov jag djupt. I dag var dagen då allt stämde, långfredag, dagen då allt skall stå stilla, vädret, varmt men inte så gassande sol, den ackumulerade sömnbristen som han i fatt mig och som jag i dag var beredd att bejaka, så jag meddelade Runa att jag skulle vila en stund, Jag vaknade alltså efter ca en och en halv timme med att Rune stod och titta på mig och oroligt frågade om jag var sjuk.

Nej sjuk är jag inte och att sova siesta är väl inte heller synonymt med att vara sjuk för då är stora delar av den spanska befolkningen sjuk under ett par timmar på dagen. Jag kan väl delvis förstå Runes fråga för det hör inte till vardagen att jag sover på det här sättet och inte heller så länge som i dag. Om det sker brukar det röra sig om en kvart eller max en halvtimme i solstolen men det har liksom inte varit möjligt de här senaste veckorna, bl. a för att det inte funnits tid till detta, ni vet att som pensionär har man tidsbrist, det är mycket som ska hinnas, och dels har vädret inte varit det rätta, det har varit på tok för varmt att sitta i solen och sova. Tidigare var luftemperaturen sådan att det var skönt när solen gassade men nu efter ca 5 minuter är man beredd att ge upp och flytta i skuggan men så kommer tack och lov en svalkande bris och man blir kvar, men sova går inte när man ständigt är beredd att fly solen.

I dag tog jag ingen chans jag lade mig inne i husvagnen och sov, sov och sov. Jag tror att jag var vaken vid ett tillfälle och konstaterade att….vad kan jag inte påminna mig troligen han jag aldrig komma till punkt utan somnade om. Att jag var så trött i dag är egentligen inte något som aldrig hänt tidigare, nej det är faktiskt inte särskilt ovanligt eller underligt, vi gör rätt sena kväller och på den senaste tiden har det blivit ännu senare, kan nog säga att vi sällan landar i sänghalmen före halv ett på natten och eftersom jag av naturen är morgonpigg så börjar jag ofta dagen vid halv sjutiden, och det brukar jag säga ger mig ca en halvtimmas sömnbrist varje natt så med jämna mellanrum tar naturen ut sin rätt och jag får betala tillbaks några timmar men jag brukar återställa dessa med att göra en tidig kväll i stället. Det anser inte Rune vara liktydigt med att jag är sjuk på något vis, men att jag sover på dagen är tydligen ett sjukdomstecken tror han. Att han kan lägga sig en stund mitt på dagen eller sitta i solstolen och sova har däremot inget med eventuell sjukdomsbild, men det är klart han sover naturligtvis inte, nej inte han inte, trots att han både snarkar och är helt omedveten om vad som händer runt om honom.

Men jag kan i alla fall meddela till de som tycker som Rune, att om jag varit sjuk så är jag frisk och kry igen.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera