dec 25 2017

Jaha, då har ytterligare en…

Skrivet av kl. 21:48 i kategorin Allmänt

..julafton passerat, och det gick lika förträffligt i husbilen som förra året i husvagnen, resultatet blev det väntade, för mycket mat, och i och med det slog min önskan in, nämligen att må skit dagen efter frosseriet. Varför önskar jag det, frågar sig kanske en vän av ordning, jo min förhoppning är att jag så småningom ska lära mig att inskränka antalet delikatesser på julbordet. I dag vet jag det och är helt inställd på att göra en förändring och troligen är det så ytterligare ett antal dagar. Eller åtminstone under den tid vi mer eller mindre tvingas äta av den överblivna julmaten. På julbordet var det en delikatess men efter att ha åkt ut och in i kylen ett antal dagar är delikatesserna rätt så bedagad. Att mer eller mindre tvångsmässigt äta dessa rester gör att det är lätt att benhårt hålla på att till nästa jul ska det göras en ordentlig inskränkning på antalet s.k. måsten på julbordet. Visst man skulle ju kunna slänga det som blev över, men att misshushålla så med överbliven mat finns inte i min agenda.

Om det bara handlade om mat, men nu är det ju jul så naturligtvis måste det även ingå både en hel del frukt och godis av olika sorter på julbordet, fy sjutton vad dåligt man kan må, eller åtminstone kan jag må riktigt illa, och inte beror det på för mycket frukt, nä inte är det den som är boven. Jag mådde så pass dåligt att jag föreslog Rune att vi skulle spara ”snasket” till nyår. Jag ska ärligt erkänna att om jag inte mått så illa skulle det nog inte varit aktuellt att spara det, nej då har vi nog satt i oss rubbet. Tyvärr är jag fullt medveten om att chansen att jag skall göra någon större inskränkning i julbordets måsten till nästa år är väl inte speciellt stor, men att jag vet med mig att jag kommer att må pyton på juldagen kanske man kan kalla ett fall framåt men tyvärr lutar det väl åt att jag istället för att göra något åt anledningen till illamåendet har jag accepterat att det är så.

Men nu är alltså julen mer eller mindre över så nu har vi bara nästa fallgrop på matfronten kvar, nämligen nyår. Men nyår har egentligen inte lika många måsten vad det gäller vad som ska finnas på bordet så i det fallet tror jag att vi ska klara oss bättre, men visst det handlar väl även då om en hel del godis och annat slisk och så ska ju det nya året skålas in i ”fuskskumpa”, personligen tycker jag det går lika bra med en fifty-fifty blandning av Sangria och Cola eller bara Cola. För att göra det ytterligare enkelt så avstår jag gärna det mesta av nyårsmenyn och nöjer mig mer än gärna med en icke föraktlig portion god och ”närande”…… GLASS.

När vi väl har tagit oss genom jul och nyårsfrossandet kommer den period då jag på allvar börjar fundera över olika mer eller mindre vegetabiliska dieter. Men tack och lov så innan jag gått igenom ett antal olika alternativ så har det också gått ett antal veckor och jag har återgått till vardagens gamla inkörda förenklade rutiner och då framstår alla de olika dieterna som både komplisserade och onödiga. Dessutom hur ska jag hinna hålla på med sådan avancerad kokkonst mellan boulepassen.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera