mar 01 2011

Tisdag och två dagar….

Skrivet av kl. 21:02 i kategorin Allmänt

…..efter branden och lugnet och vardagen har åter lagt sig över campingen. Gårdagen var vädermässigt inte någon av de bättre, blåsig och ganska grå, egentligen var nog mitt humör ganska passande till den dagens väder, jag var helt nöjd med att bara vara den dagen, ingen marknad, inget Consum, inget Pensionista, nej det blev en dag som vi tillbringade i stort sett inom hus. Naturligtvis gick vi för att titta på brandplatsen så snart vi fått bilen på plats men förutom det kan jag inte påminna mig att det hände något speciellt. På grund av branden så var det ovanligt många som tvättade sina bilar, husvagnar och tillhörande tält av olika slag. Den obligatoriska campingrundan blev det på aftonen, kvällen före när vi gick runt var det helt fullt på campingen och nu var jag nyfiken på om någon kanske dragit vidare efter det som hänt, men vad jag kunde se så var det nog fortfarande lika fullt. Efter avslutad campingrunda tog vi den utökade versionen med idrottsplatsen och skolan för att få en överblick av hela brandplatsen. På YouTube kan men se en del filmer från branden. (Incendio Marjal de Peñiscola).

I dag är alltså allt sig likt igen här på campingen, fortfarande en aning blåsigt men hur skönt som helst i solen i lä av bilen. Tydligen också en bra dag för tvättning, skulle tro att det torkar fort i solen och vinden, själv har jag som vanligt inte gjort mer än vad som varit nödvändigt, alltså kaffe, mat och disk i övrigt slappa i solen med ett korsord. Ja, vi har även gjort den obligatoriska utökade campingrundan, till och med den med utökad utökning. Vi kunde konstatera att nu har det kommit träd i groparna som varit grävda sedan tidigare. Himla tur att de inte var planterade före branden för det har nog inte varit någon hit. När jag ser den avbrända ytan så tycker jag mig ana att det redan skymtar grönt genom det svarta. På den andra sidan av området finns det en del hus och planteringar av både grönsaker och apelsinträd,  jag undrar hur det gått med odlingarna men det måste i alla fall ha varit rätt varmt i husen som man kan se där, på andra sidan just i kanten av brandområdet. 

Skulle tro att det blev varmt, men visst anar man grönt i det svarta

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera