mar 02 2011

I dag ansåg jag inte att…..

Skrivet av kl. 20:15 i kategorin Allmänt

 

…..jag hade något att skriva om annat än den vanliga campingrundan, visserligen med utökning på utökningen och möjligen en liten ytterligare utökning, beroende på hur det fungerat med brobygget mot cykelvägen genom träsket. Jag hade därför tänkt att jag kanske skulle lägga in några vackra kort för att göra frusna och ”insnöade” vänner avundsjuka. Vi började alltså med den obligatoriska rundan här på campingen som bl. a. innehåller spekulationer om nästa vinter och tänkbara platser om den vi nu har inte är ledig. Efter den rundan kände vi oss fortfarande motiverade att ta rundan runt idrottsplatsen och skolan, delvis för att kolla hur det går med färdigställandet av den träbro som vi förstått leder ut till ett obervationsställe en bit ute i träsket. Förvånad ser vi när vi kommer förbi skolan att de håller på att färdigställa ett staket längs kanten mot träsket, ett i mina ögon vackert och rejält staket. Den träspång som jag pratade om har fortfarande inget ordentligt” brofäste” bara en planka. Eftersom det fanns folk på spången, som tydligen inte hade med arbetet att göra, beslutade vi oss för att gå ut till observationsplatsen. Surprise, surprise när vi kommer längre in ser vi att spången fortsätter och den går alltså rakt, eller snarare krokigt, genom träsket och kommer fram en bit från Consum men på samma gata. Där kunde man också se och få förklaring till att elden hållit sig där den var och inte spridit sig mot skolan och ner mot stan på den sidan. På tillbakavägen gick vi för att kolla hur det var med den bro som var tänkt att korsa kanalen mellancampingen och cykelvägen. Jag hade tidigare sett att de troligen var där för att gjuta brofästena. Visst var det så men betongen hade inte brunnit så det blev till att hopp över den och upp på bron. Tillbaks till campingen kom vi nu förbi polishuset så i dag kan jag verkligen tala om en ordentlig utökning av utökning på campingrundan. Roligt var att se att invånarna i träsket har i alla fall till viss del återvänt.

Över denna kanal som går genom hela träsket tog sig aldrig elden

 

Hemma igen?

3 kommentarer

3 kommentarer på “I dag ansåg jag inte att…..”

 1. Gunnaron 02 mar 2011 kl. 20:32

  Ska bara meddela att en ”liten” vår har trängt in över oss.
  Mulet men +6 inte dåligt!!!
  Imorron soligt och ca samma temp.!!!
  Säger bara det att” vorn jenna jer nanting speciell!!!”

  Stackars mig: imorron ”måste” jag köra skotern från Burträsk till Vallen..under den där sol h-vetet!!!

  Hälsningar från a Britta o Jig!!!

 2. Gunnaron 02 mar 2011 kl. 20:33

  Skitkul med din Blogg!!!

 3. Ainaon 02 mar 2011 kl. 22:26

  Lider verkligen med dig Gunnar, vilket h-vete det måste vara att tvingas köra skotern den sträckan och, hemska tanke, kanske i sol dessutom. Förstår om du önskade dig minst minus 30 och snöstorm, men man kan ju inte få allt. (Tack och lov)
  Hälsa med dig.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera