mar 04 2011

I dag kom alltså….

Skrivet av kl. 22:26 i kategorin Allmänt

Trängsel på Eroski, vi är hela 7 kunder på detta kort.

….. det väntade regnet. Det började väl egentligen i natt med regn och åska, men det är inget jag vet något om. Eftersom min sömn är mer åt det medvetslösa slaget så vaknade jag naturligtvis inte. Nu fortsatte regnet i stort sett hela dagen med bara kortare uppehåll men åskan har varit av det mer diskreta slaget, tyvärr.

Dagen har i alla fall varit helt perfekt för att ta bilen och åka för proviantering. Vi startade med Lidl, denna affär som skapar ett visst mått av ångest hos mig, inte på grund av själva affären eller det sortiment de har inte heller på grund av att priserna på något sätt är skrämmande. Nej det som skapar denna ångest hos mig är parkeringen, eller ännu hellre bristen på vettiga parkeringar för husbilar, det är så otroligt trångt. Nu kom vi oss in, det brukar i och för sig inte vara problemet, men sen måste man vända bilen för att ställa sig mitt mellan de parkerade bilarna. Det går men det känns inte rätt och bra att göra det.  Det finns faktiskt en plats som kan funka om den är ledig vilket den inte var i dag, där stod redan en husbil. Rune körde upp jämsides med för att backa, vända bilen och ställa den som jag nyss förklarade, men se det gick inte för kloss bakom vår bil hade en man, det var en man, stannat så nu var det väldigt trångt för de som ville ut från parkeringen. Rune markerade att han ville backa, med att försiktigt börja förflytta sig bakåt, men ingen reaktion hos mannen. Då körde Rune fram en bit, backade igen men icke. Hela tiden kom det bilar från parkeringen längre in. Efter en del tutande från de som ville ut fattade han tydligen och körde längre in på parkeringen och nu blev det även fritt för oss att komma på rätt plats.

Efter Lidl åkte vi vidare till Eroski, där är parkeringen hur stor som helst. Dagen till ära var det faktiskt rätt mycket bilar på parkeringen, även en del husbilar. Vi utgick från att vädret och att det var fredag troligen var anledningen till att det var så mycket bilar där. Det stämde för det var rena ”trängseln” inne på Eroski. Rune tog några kort och på ett kort fick han in hela sju personer, inklusive mig, dessutom var två kassor bemannade. Det har vi aldrig varit med om tidigare inte heller att man kunde se flera kunder i affären, i vanliga fall har det eventuellt varit någon enstaka människa där förutom personalen. Men inte motsvarade kundantalet de parkerade bilarna men det finns ju fler affärer och ett antal matställen där. Tänkbart är väl också att en del bilar tillhör de som arbetar i de olika affärerna och serveringarna. Vad jag vet så går inga bussar direkt förbi Eroski och i dag tror jag inte att så många tog sig dit med cykel, vädret var väl inte riktigt sådant.

Dagen i övrigt har bara inneburit matlagning, disk och inget annat av aktivitet, tänkte ta en promenad ner till havet för att fota ett otroligt upprivet hav, vågorna var, om inte ofantliga så åtminstone, mer än jag sett att de varit tidigare. Nu drog regnet igång igen så det blev inget av det inte heller någon campingrunda, inte ens en minirunda, vi får ta igen det i morgon om vädret tillåter, om inte så får vi vara just det vi är, tidsmiljonärer med rätt att göra exakt vad vi vill.

En ganska välbesökt regnblöt parkering vid Eroski

En kommentar

En kommentar på “I dag kom alltså….”

  1. Anitha Lindauon 05 mar 2011 kl. 12:16

    Hej Aina!

    Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker det är roligt att jämföra Peniscola och Bolnuevo. Såg idag att du även läser vår. Kul, tycker jag. Hoppas att vi kan ses när vi åker förbi lite senare i mars.
    //Anitha

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera