mar 06 2011

Vaknade till en helt underbar…

Skrivet av kl. 21:21 i kategorin Allmänt

Söndagsöppet i gamla stan

…..söndagsmorgon, absolut klarblå och molnfri himmel. I dag blir det uteliv det kan jag lova.  Rune startade som vanligt upp webbradion och i dag denna ”sommardag” lyssnar vi på direktsänd sport, Wasaloppet, 5-milen och skidskytte, alla dessa sporter på snö i varierande kyla, lite svårt att tänka sig när man sitter här i linne och shorts. Men efter lunch och målgång, wasaloppet alltså, gick vi ut på promenad, måste erkänna att jag inte hade talat om för Rune att jag planerat en ordentlig promenad men tack och lov så är han inte svår att få med på dessa mina turer. Vi började med en barfotapromenad i vattenbrynet för att fortsätta med en klättring runt på gatorna i gamla stan och upp mot borgen. Jag har aldrig tidigare sett så mycket folk ute på gatorna, annat än när det varit någon form av jippo. Nu verkade det som Peniscola-borna också tyckte att det nu var väder för promenerande. Redan i går kväll noterade vi att det var ett flertal restaurangen som öppnat och i dag i gamla stan var också ett stort antal tidigare stängda butiker öppna. En runda in på marinmuseet han vi också med denna gång, det var andra försöket men förra gången kom vi strax före två och se det gick inte för kl två då är det minsann

Han hade vi aldrig mött tidigare....

siesta, så även på museet. Fiskehamnen fick också en kort visit, när vi passerade över kanalen som går där nere och härbärgerar ett stort antal fiskar så tror jag minsann att även dessa hade fått någon form av ”vårfnatt”, när vi står där och som vanligt tittar på dessa så börjar de hoppa, och då menar jag verkligen hoppa. Vissa av dessa rätt stora fiskar gjorde språng på flera meter och var garanterat mellan en halv och en meter över vattenytan, naturligtvis hade jag inte med mig videokameran. Den ska jag ta med nästa gång men då har väl fiskarna återgått till att simma lugnt.

På Pensionista som, av naturliga själ, var nästa anhalt var det i princip fullt, men inte av oss, s.k. gråskallar, nej det var av ortsbefolkningen, så det verkar som Pensionista är ”vårt” på veckorna men helger då är det stadsbornas, en rättvis fördelning tycker jag. Vi tog därefter en tur till gångbron genom träsket för att se om den fortfarande var avstängd, det var den, synd. Jag har ju både uttryckt min uppskattning över sträckningen och brons arkitektur så nog kunde den få vara öppen, men det är klart jag tillhör ju inte de prominenta här i Peniscola, nej jag är nog bara prominent i Svarttjärn 135, och det bara om inte katten är inne.

Tillbaka hemma igen vid 3-tiden hann vi med ytterligare någon timma i solen innan det var tid för mat och därefter den obligatoriska rundan här på campingen. Nu börjar det vara rätt många svenska bilar, skulle tro mellan 20 och 25 ekipage, själva campingen är nog fullbelagd.

Visst ger det en föraning om sommaren.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera