mar 07 2011

Nu testar vi att starta…..

Skrivet av kl. 20:42 i kategorin Allmänt

.....och det här...... föredrar regn..

Detta var vad vi lämnade i november….

……nu testar vi att starta en ny vecka, kanske innehåller den även de dagar jag saknar, alltså tisdag onsdag och torsdag. Enligt väderspåmännen så ska kommande vecka eller till och med veckor vara både regniga och kallare så ska vi då sitta inne och räkna dagarna till nästa soldag så finns det chans att alla dagar blir med. Kan inte säga att det känns som en miljökatastrof om spåmännen har rätt, regn är både normalt och ytterst nödvändigt för att bl. a sätta fart på våren, och kommer det bara i den mängd som är förutspått så vet jag att nog kan jag stå ut med det. Om jag varit hemma skulle det troligen kommit i form av

....detta kom vi till...enkelt val i mitt tycke.

 snö vid betydligt lägre temperatur, snö som man dessutom skulle vara tvungen att skotta bort, det måste man inte med vatten i alla fall.

Ja det må bli hur det vill med det, i dag har det i alla fall varit en lika underbar dag som i går. Måndag betyder som ni vet marknadsdag här i Peniscola så i dag fick det bli ett besök där. Vi hade inga planerade inköp varken på marknaden eller på Consum så vi glömde till och med att ta ”dramaten” med oss, den brukar få följa med som en säkerhetsåtgärd, uti fall att. Det brukar alltid bli något man plockar med sig hem från marknaden eller Consum. I dag var vi inte ens in på Consum och marknaden var en snabb affär, så det blev den vanliga rundan ner förbi Pensionista, ett snabbstopp men ingen mat eller annan förtäring där i dag. Nej, i dag hade jag bestämt att det ”plättdag” eller tunnpannkakor som stod på menyn. Efter maten blev det tid för de vanliga slappartimmarna i solen med ett korsord. Ett gäng svenska campinggrannar skulle cykla in till Lidl i Benicarlo och handla. Lidl har skandinavisk dag i dag med bl.a. knäckebröd, typ husmans, de lovade köpa åt mig om det fanns kvar. Jag hade tur, de köpte de fyra paket som fanns kvar och jag fick ett av dessa, det blev omgående två hårdbrödmackor med korv, smakade mumma.

Efter en snabbmiddag blev det den obligatoriska rundan här på campingen plus utökningen för att konstatera om gångbron fortfarande var avstängd och visst var den det. På campingen är det fullbelagt trots att det åkte ett antal campare i dag. Av de som kommit i dag är ett flertal svenskar. Vad vi vet så kommer det att åka en del även i morgon, det blir intressant att se om det fylls på lika fort då

4 kommentarer

4 kommentarer på “Nu testar vi att starta…..”

 1. Gunnaron 07 mar 2011 kl. 22:40

  har just avnjutit en goo kopp kaffe hos din doter o måg med sin aktiva dotterdotter…nice!!!
  kroken verkar ha energi av sin momma…har jag fel???

 2. Ainaon 07 mar 2011 kl. 22:44

  Ja kan väl hålla med om det till en viss gräns, vi talar nu om den positiva energin och bara den, allt övrigt av negativ art delas lika mellan modern och fadern.

 3. Hanson 09 mar 2011 kl. 11:13

  Hej,
  Jag blir chockad över snöbilderna från Ö-vik, herregud vilka snömängder!
  Härligt att ni förverkligar era drömmar och söker er till varmare trakter.
  Hittade hit via Runes inlägg på HBK, och prenumererar nu för att kunna följa er resa.
  Förstår att ni verkligen varvar ner och stressar av, det är intressant att läsa om hur ni fördriver dagarna där nere. Man blir inspirerad att göra nåt liknande, leker med tanken att ta tjänstledigt ett halvår, men Luther sitter på axeln och viskar att jag ska vänta 2 år till jag blir pensionär 😉

 4. Ainaon 09 mar 2011 kl. 11:24

  Snöbilderna är från tre mil söder om Skellefteå där jag har hus och där Rune numera bor men Ö-vik hade nog inte mycket mindre av den varan när vi åkte i slutet november. Förhoppningsvis var det sista gången vi riskerade detta. Blir tidigare avresa till hösten. Kan verkligen rekommendera dig att satsa på detta liv.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera