mar 10 2011

På vår obligatoriska kvällsrunda…

Skrivet av kl. 21:13 i kategorin Allmänt

…..kunde vi konstatera att nu är vi många svenska ekipage här på campingen. Visst är tyskar fortfarande i majoritet men sen är det nog ganska jämt mellan holländare, finnar och svenskar. Engelsmännen har också blivit fler men jag tror inte att det finns någon dansk eller norsk campare här. Undrar var de står för nog lär väl även en del pensionärer från dessa länder vinterhäcka här nere.

För min del har dagen inte inneburit någon form av ”tungt” arbete förutom matlagning och disk, jag övervägde för en kort stund om jag skulle tvätta lite men det var snabbt taget beslutet att, nej det blir ingen tvätt i dag, tar det på söndag. Jag hade för mig att det var fredag i dag och eftersom det enligt väderspåmännen ska regna hela lördag tänker jag vänta till på söndag när solen åter skall vara med oss. Nu är det inte fredag i dag utan torsdag som en vänlig bekant påpekade, där höll jag alltså på att förlora en dag denna vecka trots allt, men tack vare honom är jag tillbaks på banan, fredag i morgon alltså. Dagen har vi i stort sett bara tillbringat ute i solen med ett kort avbrott för inhopp i rörkrökaryrket, det blev tätt i vårt avlopp i diskhon ute på tomten, egentligen både tätt och dessutom släppte avloppsslangen som satt i vattenlåset. Rune fixade kopplingen och jag öppnade upp proppen. Problemet är att vi är första på det grova avloppsröret och lutningen är fel, i stället för att luta något från oss så hänger det ner så att de tyngre partiklarna som finns i vattnet sjunker och så småningom slår det tätt, dessutom blir kopplingsröret till avloppet för kort. Allt var lätt att ordna och med en stötta under röret så fick vi bättre lutning på det hela, tog inte så lång tid att fixa så var vi tillbaks i stolen i solen.

Nu får vi se om det blir en grå fredag och en jätteblöt lördag, som väderproffsen på datorn förutspått, enligt de ska vi få ca 35 mm regn under lördagsdygnet, men vad är det att klaga på när man hör väderutsikterna för Sverige. Enligt SMHI så ska det tydligen både snöa och blåsa hemma i Västerbotten så en klass 1- varning är utfärdat och tydligen är det inte mycket trevligare längst ner i södra Sverige heller, nej nog har vi det bra här och mulet och regn ett par dagar kan vi nog stå ut med för när solen vill då är det helt underbart. På vår runda i kväll, som förutom campingen även innebar den utökade versionen med utökningen över bron vid campingens norra sida och förbi polisstationen kunde vi konstatera att gångbron genom träsket mot stan fortfarande är stängd men att aktivitet pågår under dagtid där, bl. a. så har jordhögen som låg vid brofästet försvunnit och det är påbörjat tillplattning och utslätning runt staketet . Tillbaks på campingen kunde vi som vanligt konstatera hur vackert det var när solen just har gått ner bakom bergen, när själva solskivan var försvunnen men ljuset låg kvar på himlen och bakom bergen. Rune tog ett kort men tyvärr kan inte kortet riktigt ge rättvisa åt ljuset på himlen.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera