mar 13 2011

I dag höll det inte längre…

Skrivet av kl. 22:47 i kategorin Allmänt

…veckans sista dag fans inte längre med. Antar att det beror på att jag jäktade upp i morse, för att duschad och klar stå vid tvätthoarna redan före kl åtta. Jag la kläderna i blöt redan i går kväll eftersom det enligt väderutsikterna skulle vara sol i dag. Jag vill komma igång så tidigt som möjligt och få det bortgjort.  Jag känner mig själv och vet att om det bjuds på något trevligare så är jag lätt avledbar från måsten och plikter. Egentligen skulle man kunna kalla mig ”glädjeflicka” men det har en sådan negativ klang och de flesta skulle nog associera det till något helt annat än vad jag menar här. Jag vill påstå att det i mitt fall endast betyder att jag har lätt att byta ut mindre stimulerande och roliga  saker mot det som jag tycker är trevligt och glädjande, som t ex träffa vänner och bekanta, shopping, promenader eller bara sitta i solen och slappa. Tvätta kan visst vara trevligt också men då får det ske på tider då det inte är risk för att roligare saker erbjuds, om jag då måste välja mellan plikten/måsten och nöjen så är jag rädd att det första blir skjutet på framtiden. Nu tvättade jag alltså tidigt i morse och var klar i god tid före lunch och även före att solen orkat ta sig genom diset på förmiddagen. När frågan om lunch dök upp konstaterade jag att vi har behov av att handla så vi beslutade att först äta och sedan gå in till Consum.  Jag beslöt då att med den mjölk och de ägg vi hade kvar göra vad i hemma kallar plättar, alltså tunnpannkakor, mjölk till kaffet skulle jag få tag i på Consum.

På väg till Consum, redan inne på campingen träffade vi en bekant som såg att vi drog på ”dramaten”, han förstod vårat ärende och upplyste oss om att Consum är stängt det är ju söndag. Att jag helt tappat bort det skyller jag på tvättningen i morse, utan att vara uppfostrad i ett religiöst hem så har söndagen alltid varit någon form av vilodag och hushållsarbeten som tvättning förekom aldrig. På något sätt har jag väl också haft med mig det genom hela livet även om jag i mitt yrke arbetat helger och visst har jag naturligtvis tvättat både lördagar och söndagar, men det har varit mer oplanerade tvättningar och fram för allt har en maskin skött hela arbetet utom eventuellt hängning av tvätten. Blötläggning kvällen innan tyder på planering och handtvätt vid tvättbalja det tror jag aldrig förekommit vad jag kan minnas på en söndag, nej då har det rört sig om något som akut måste tas omhand och alltså varit oplanerat. Nu ordnade det sig dels genom att den vänliga bekante mannen som upplyste oss om att vi var fel ute i tid också bistod mig med mjölk till mitt kaffe tills jag får tag i egen under morgondagen, dessutom gick vi ut tillsammans med ett gäng andra campinggrannar och åt på en närliggande restaurang, så vi överlever utan större problem, skulle gärna rekommendera matstället, för maten var bra, men tyvärr kommer jag inte ihåg vad det heter.

Nästa helg har Peniscola hemmamatch och fotbollsintresset är rätt stort här, tydligen större än vad börsen tillåter för tycker man sig inte ha råd med entrébiljetten så får man hitta på andra sätt att få fotbollsintresset stillat och då är detta ett sätt, förutsatt att man har en husbil, campingstol och kikare.

Alla sätt är tillåtna...eller när man ser det lite gran från ovan...

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera