mar 16 2011

I dag blev det fel

Skrivet av kl. 22:31 i kategorin Allmänt

 

… för väderguruerna, regnet som skulle komma på förmiddagen kom i stället nu i kväll. Jag får verkligen hoppas att det inte tokar till sig för dessa herrar och damer även kommande dagar, visserligen stör det inte mig att det regnar ibland men just nu i helgen föredrar jag att det är uppehåll, vi har tänkt oss till Benicarlo och till Fallas-festivalen som avslutas i helgen. Dagen i dag har bjudit på en del sol men ganska mycket moln, rätt varmt är det i alla fall. Eftersom väderläget såg lite tveksamt ut så chansade vi inte utan tog en tidig campingrunda. Det känns som om de nordeuropeiska camparna, tyskar, holländare och fransmän har börjat röra på sig och de platser som blivit tomma tror jag faktiskt har ockuperats av svenska ekipage, kanske är de på väg hem, men tar en eller några dagars paus här. I eftermiddag fanns det i alla fall en del lediga platser men jag vet också att det kommit en del bilar efter vår runda, bl. a. ett par som jag fått kontakt med via min blogg. De har varit längre söderut men är nu på väg hem. Vi har följt varandras resande via våra bloggar, och nu har slumpen gjort att vi i princip står grannar med varandra här på campingen. Otroligt, men mycket trevligt och kanske får jag även möjlighet att hälsa på den tredje medlemmen i bilen, katten Nizze.    

Efter campingrundan tog vi turen runt idrottsplatsen och skolan. Vi har aldrig tidigare varit så tidigt vid skolan så vi har inte tidigare sett vilken aktivitet det kan vara där. Tydligen var det idrott på schemat för jag har nog aldrig sett så många väldigt unga Slatan eller Ronaldo.  Bron genom träsket är fortsatt avstängd men arbetet på området mellan campingen och träsket verkar fortsätta som planerat antar jag, så har t ex lamporna i stort kommit på plats på sina stolpar. De senaste dagarnas regn har verkligen satt fart på växtligheten. Träden som varit avlövade börjar visa sin nya vårdräkt och en del buskliknande träd som finns efter den cykelväg vi går har börjat blomma med små vita blommor, jag har faktiskt aldrig tänkt på att de aldrig varit avlövade. På ömse sidor om den cykelväg som går genom träsket har det hänt saker också, där blommar en lågväxande lilarosa blomma och även en jättevacker något högre vit blomma och vad en del ytterst kraftiga växter som också finns där kommer att blir vet jag inte men jag hoppas jag hinner se, innan vi åker, hur och om de blommar.

När vi passerade polisen uppställningsplats för beslagtagna bilar såg vi att den husbil som vi såg komma eskorterad av en polisbil, för ett par dagar sedan, förbi campingens reception, nu står uppställd på polisens uppställningsplats, jag kan tänka mig att den kanske inte riktigt är i körbart skick.

Om någon undrar om det svål-lösa brödet var ätbart så kan jag bara säga att…. ja, det var det…. ja, vi rostade det.… ja, det var riktigt gott men troligen inte så nyttigt som tillverkaren påstår.

Inte på Edens camping ...men på polisens...kallas det fri-camping tro.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera