mar 17 2011

Dagens begivenhet

Skrivet av kl. 21:52 i kategorin Allmänt

….skulle bli marknad i Vinaros, tanterna med gubbarna i släptåg var det tänkt. Avresa var bestämt till kvart i tio. I går när vi fick frågan om vi var intresserade att hänga med så var vi direkt inne på att det skulle bli trevligt men jag kan väl inte direkt påstå att Rune joddlade av glädje i morse. Jag vill nog påstå att jag är piggare på morgonen, men han backade i alla fall inte ur, så i god tid var vi vid busshållplatsen.  Där väntade de som var klar för resa till marknaden, och med oss två inräknade blev vi fyra deltagare, tre tanter och Rune. De övriga ansåg att det var för blåsigt för att åka till en marknad/marknadsplats som tydligen brukade vara blåsigare än här i Peniscola. Naturligtvis fick Rune ledigt, kunde bara inte kräva att han skulle följa med som ensam gubbe. Om jag inte kunde påstå att han joddlade i morse så tror jag nog det var något i den vägen han gjorde nu, även om han joddlade tyst, men jag tyckte att det var tendens till att han gjorde ”vågen” när han fick vända och gå hem.  Bussresan till Vinaros tog ganska exakt en timma i en buss som ganska snart blev överfull, faktiskt så fulla att chauffören vid en hållplats helt resolut stängde dörren och de som då blev kvar utanför fick vänta på nästa buss.

Jag har aldrig varit till centrum av Vinaros annat än att vi har kört genom när vi kom, men stan är betydligt större än både Benicarlo och Peniscorla och det är också marknaden. Men den förväntade blåsten den lyste med sin frånvaro men det gjorde inte solen, det var en helt underbar dag sol och ca 25 grader i skuggan. Det började faktiskt blåsa även där men då var vi i princip klar med marknaden och beredd att åka hem.                                                                                                                                          

Väl hemma igen han jag med en stund i solen innan det vad dax för mat med efterföljande diskning. Jag har också tänkt mig en tvätt dag i morgon på förmiddagen så jag har blötlagt kläderna. Att göra det är smart för det ger mig ingen chans att lämna det till senare, jag har som jag sagt tidigare lätt att prioritera bort måsten om det erbjuds ”trevligare” saker att göra. För att ta till ett populärt uttryck från min före detta arbetsplats så skulle ett sådant beteende kallas att vara ”ostrukturerad”. Ja, jag vet att jag kan var väldigt ostrukturerad och accepterar och trivs med det, men ibland skärper jag till mig och gör det jag måste.

Jag har också frått hälsa på Nizze, den tredje resenären i bilen som kom i går. Nizze är alltså en typisk kattkille, som gärna

Som matte....rätt ostrukturerad.

 hälsar på oss men som ganska klart visar att, jag är ingen ”fjantig hund” som viftar på svansen, hoppar och slickar, nej jag behåller min värdighet och integritet. Jag har tyvärr inget kort på Nizze men ni ska få ett på min kattdam som inte riktigt äger Nizzes värdighet i sitt umgänge med oss människor, vill nog påstå att hon har en tendens att vifta på svansen.

Vi har också hunnit med den numera mer eller mindre obligatoriska campingrundan med utökning på utökningen.  Arbetet på området bakom campingen har inte stått stilla i dag heller, bl. a. har det låga staketet/avgränsningen mellan det jag kan tänka mig ska användas som parkeringsplats och det som antagligen blir gräsmatta kommit på plats i sin helhet skulle jag tro.

En kommentar

En kommentar på “Dagens begivenhet”

  1. Hans Pon 18 mar 2011 kl. 09:53

    25 grader i skuggan, man tror inte det är sant!
    Här i västsverige kom 1 dm snö i natt och snövädret drar nu norrut över Sverige och sabbar våren för alla oss här i nord.
    Jag skottade i alla fall till fågelsång idag, så hoppet lever kvar att det ändå blir en vår…

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera