mar 18 2011

Redan före halv åtta

Skrivet av kl. 21:40 i kategorin Allmänt

 

….stod jag vid tvättbaljan, verkligen ingen trängsel vid denna tid. Jag hade inga mängder tvätt, jag tvättade faktiskt i söndags också, men bara underkläder, trosor, kalsonger, Behå och några linnen och t-shirtar slank också med då. I dag blev det lite tyngre saker som Jeans, en del andra mjukisbyxor, morgonrocken och även nu underkläder och t-shirtar/linnen. Halv tio var det tvättat och hängt och eftersom det var ett rent idealiskt väder för tvätt så hoppades jag att det skulle hinna torka under dagen trots att jag hängde byxorna utan att de var urvridna. Den tidiga starten gav mig chans att vinka av Margareta och Hans som startade sin hemfärd i morse.

Efter kaffe och en macka, noga räknat två av dessa vita svål-lösa bröd, tog vi dramaten och marscherade iväg till Consum i helt underbart sommarväder. Vi började med ett besök på turistinformation för att om möjligt få information om morgondagens Fallas-firande i Benicarlo. Vi kommer att åka in för att se de gigantiska figurerna som senare på kvällen, kl 22.00 skall brännas. Vi kommer inte att stanna för att se själva eldandet, det kan nämligen blir problem med hemtransporten eftersom sista bussen går kl 22.30 dessutom kommer den troligen att vara så överfull att det är riska att man inte får plats.

Vi blev inbjudna att äta sillmiddag tillsammans med några grannar, typ där var och en tar med vad man vill äta, kul idé som vi gärna tackade ja till. Det blev att spurta iväg till butiken på hörnet och fixa lite grejer som jag saknade. Butiken på hörnet har nyöppnat efter att ha varit vinterstängt och är vad man kan kalla närbutik eller kvartersbutik, en sann räddare i ”nöden” där finns otroligt mycket, både basvaror av mat och prylar och dessutom förvånansvärt bra utbud av grönsaker och frukt. På väg dit såg jag detta lilla träd/buske, nu går det fort i naturen vill jag lova.

Middagen blev trevlig och god och som vanligt blev jag för mätt. Jag hinner skyffla in alldeles för mycket på de där tjugo minuterna som det tar för verkmästaren i magen att signalera upp till teflonet i hjärnan att nu är det fullt, tiden borde gå kortas till tio minuter, eller också skulle jag bara få äta på kinesiskt vis, med pinnar.  När vi satt i kvällssolen och njöt anslöt Nizzes husse och matte en stund men när solen försvann började det kännas lite väl svalt, efter en dag i solen är man lite frusen och vi tackade för oss och gick hem.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera