mar 20 2011

I dag missade vi

Skrivet av kl. 21:08 i kategorin Allmänt

 ….tåget, eller var det tåget som missade oss, ja det beror väl på hur man ser det. I alla fall blev det inte någon tur med turisttåget som vi tänkte oss. Jag har aldrig berättat om turisttåget som går runt i Peniscola, det finns alltså två turer en tur som tar åkande upp mot bergen och bebyggelsen där och en tur som går, ja jag vet faktiskt vart, men det var det vi skulle ta rätt på hade vi tänkt. Vädret har i dag varit perfekt för en tågutflykt men tyvärr har vi inte samma tider som ”lokförarna” på tågen. När vi är som aktivast och beredd för utflykt, mitt på dagen alltså, då har man siesta här, så även dessa tågs personal. Ingen tågtrafik mellan kl 12.00 och 15.30 så i stället blev det en tur upp i gamla stan och runt borgen, förbi fiskehamnen. Det är så otroligt gott om fisk i kanalen som går genom stan så det blir alltid en stunds tittande på dessa, så även i dag när någon vänlig själ slängt i ett stort stycke bröd och det formligen kokade runt brödet av hungriga fiskar. Pensionista var nästa besöksställe, även i dag endast av ”nödvändiga själ”. Även i dag kunde jag konstatera att under helgerna är Pensionista ortsbefolkningens inneställe, inte många turister där vad jag kunde se. Efter middagen blev det den obligatoriska campingrundan, även i afton utan utökningar, vi tyckte att med dagens skuttande runt borgen och i gamla stan fick det vara nog med campingrundan, vi är nu 27 svenska ekipage här, inte illa men tyvärr kommer några av våra grannar på den här sidan att åka mot Sverige till veckan.

I morgon är det alltså måndag igen och marknadsdag, nu ser det ut som helgens underbara väder inte kommer att fortsätta till veckan men det är väl OK för vi vet att det snart blir sommarväder igen

Stationen i Peniscola

.

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag missade vi”

 1. Dennis & Anne-Marieon 21 mar 2011 kl. 18:59

  Hej Aina
  Alltid lika roligt att läs din blogg.
  En fråga, har ”turisttåget” gått hela tiden du varit där? Jag trodde det var ett turisttåg som bara gick under turistsäsong typ Maj-Oktober.
  Är det många restauranger öppna under vintern ?
  Hälsningar
  Dennis

 2. Ainaon 21 mar 2011 kl. 19:14

  Hej!
  Nej nog är säsongen betydligt längre, visserligen har tåget haft uppehåll ett tag men jag tror inte att det stått mer än 1-1½ månad.
  Nej, inte är det många restauranger som har vinteröppet, en kinarestaurang och någon pizzeria vet jag av och även några restauranger in mog gamla stan. Pensionista, alla vintercampares stamlokus, har öppet i stort sett hela tiden och så har även restaurangen här på campingen. Skulle tro att jag missat flera matställen inne i stan och ner mot fiskehamn. Visst ja restaurangen i fiskehamnen har vad jag vet öpper hela året.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera