mar 21 2011

Ja, inte hade de rätt idag

Skrivet av kl. 20:19 i kategorin Allmänt

Våren utplanterad

…väderprofeterna, den enligt deras utsaga något molniga dagen har varit en heldag med sol. Kan väl inte klaga när deras prognos slår fel åt det hållet, hoppas att de har fortsatt fel resten av veckan också när de pratar om regn i några dagar. Det blev alltså sol och måndagsmarknaden här i Peniscola, och visst märks det att det börjar gå mot vår här för marknadsstånden har blivit fler och utbudet är inte längre så vinterbetonat. Tyvärr gjorde jag inga fynd i dag heller, var ute efter ett par shorts men inte kunde jag hitta några, jag måste lägga mig i hårdträning för att förbättra min fyndstatistik på marknader.

Efter marknaden gick vi vidare till Pensionista för att ta en paus och dricka något, vill inte påstå att det var ”läskeblask” vi drack. Var ska det här sluta, nu dricker jag öl som den värsta…ja, jag vet inte vad, jag som brukar blanda hälften öl och hälften Sprite för att tycka att det smakar skapligt, hemma i bilen gör jag fortfarande det om jag dricker öl någon gång.

Himmel vad det var fullt på Pensionista, vi hade turen att få ett bord och Rune gick för att handla. En äldre man kom fram till mig och pratade och pekade och jag fattade så klart ”nada”. Först trodde jag att vi tagit deras bord men till slut förstod jag att han undrade om vi var två och om de två övriga platserna var lediga. Han gick också för att beställa och kom tillbaks med en öl, ett glas med is och citron och en Coca Cola, han hämtade också ett fat med dessa små friterade fiskar, stora som våra spigg ungefär. I den vevan anlände också hans tant, en bister, temperamentsfull och arg tant. Hon predikade och skällde på honom i samma ögonblick som hon satte sig vid bordet, tog glaset hällde ut isen och kastade bort den. Tydligen accelererade bara hennes ilska och vad vi kunde förstå så var hon inte nöjd med den förtäring han skaffat. Hon blev mer och mer högljudd och efter ett par försök att ta sig upp, det var en äldre herre med vissa somatiska problem, kom han iväg och återvände med en tallrik med stora räkor och bröd. Under tiden han hämtade hennes beställning åt hon med god aptit av de små fiskarna. Hon lugnade ner sig åt sina räkor, vi drack ur våra glas och startade färden hemåt. Jag var in på några butiker på vägen hem utan att göra några fynd där heller förutom då glassen i butiken på hörnet, glass är i regel ett fynd anser jag.

Väl hemma han vi med ett par härliga timmar i solen, då vissa av oss slocknade även om det inte är något som godkänns, men bevis finns. Vid halv fyratiden när jag gick in för att börja med maten var det fortfarande drygt 40 grader varm i solen. Efter maten och diskning blev det den obligatoriska rundan, men inte heller i afton blev det någon utökning, fick räcka med marknaden och Pensionista tidigare i dag.

Beviset.....men skönt och väl unnat

5 kommentarer

5 kommentarer på “Ja, inte hade de rätt idag”

 1. Anders och Birgittaon 22 mar 2011 kl. 10:21

  Den där stilen i solstolen känner jag igen, min gubbe brukar se likadan ut. Då brukar han även snarka men det vill han aldrig kännas vid. En gång spelade jag faktiskt in snarkningarna och då kunde han inte neka. Måste erkänna att även jag har lätt för att somna i solen.

 2. Ainaon 22 mar 2011 kl. 10:33

  Visst snarkar han av och till och ibland så pass att han väcker sig själv, men inte har han sovit inte. Naturligtvis somnar jag med i solen men jag meddelar att nu ska jag sova en stund, lägger bort korsordet och lyckas väl att ”knoppa till” ibland, skillnaden är att jag med glädje erkänner att jag sovit, och att det var skönt.

 3. Tommyon 22 mar 2011 kl. 22:05

  Nu tycker jag att ni är orättvisa, han solar ju bara gommen!!

 4. Ainaon 22 mar 2011 kl. 22:13

  Det är ju möjligt, men tycker nog att det vore bättre om han solade magen. Det vore enklare att visa magen som bevis på brad väder här än att be folk kika upp i gommen. Att gå och gapa hela tiden verkar en aning jobbigt

 5. higher education dissertationon 20 jul 2021 kl. 06:05

  higher education dissertation

  Ainas blogg » Ja, inte hade de rätt idag

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera