mar 22 2011

I dag är det första dagen

Skrivet av kl. 21:09 i kategorin Allmänt

…på länge som vi inte har gjort ett skapandes dugg, ingen promenad, ingen tur med bilen för att handla, alltså absolut ingenting. Visst vi har suttit ute i solen av och till, den, solen alltså, har också haft en av och till dag, började i morse med ordentligt gråa och tunga moln men så småningom lyckades solen ta sig igenom. En ganska kall och snål blåst har det varit och blåsten har dessutom tilltagit under eftermiddagen och nyss började det regna några droppar men det har tydligen upphört.

 Visst ja, jag har i alla fall tvättat upp några plagg, fyra noga räknat, en trosa, en kalsong, ett linne och ett par halvlånga byxor det och matlagning det är dagens jobb, Rune har diskat. I dag, alltså ingen bra dag. Nu har det inget med vädret att göra om jag ska vara ärlig, vi har promenerat i betydligt sämre väder, nej skulden till min… ids inte göra något attityd, är svenska Skatteverket. Deklaration Underlaget går nu att kolla på nätet och även då att deklarera. För min del är det ingen trevlig läsning och har inte varit de senaste 8 åren, hur lite jag än jobbar så ska skattemyndigheterna tydligen ha en viss summa av mig, inte som det borde vara en viss procent utan en viss summa. Trots att jag lägger extra skatt varje månad med 1500 kr så hjälper det inte, de ska ha samma summa. Forsätter det så nu när jag inte jobbar så kommer väl inte pensionen att räcka till restskatten. Ja, fullt så illa är det väl inte men jag hade hoppats att jag i år när jag bara jobbat drygt halva året och dessutom på en betydligt lägre tjänstgöringsgrad skulle komma under 20.000 kronor i restskatt men icke, i stället är den ökat med någon tusenlapp och reseavdrag får jag inte heller mer än eventuellt någon hundring. Så jag bestämde att det är en bra dag i dag för att vara en aning deppig och bitter. Rune, däremot klarade sig på plussidan så han är nöjd och skrev under och tryckte på sänd.

Skulle behöva en ordentlig och god glass för att pigga upp mig, typ liknande den som vi köpte i gamla stan i förrgår, två kulor god glass i en underbart spröd och god strut, men inte ens jag kunde tycka att det var ett fynd, 9 euro för två glassar, men någon glass har vi inte så jag fortsätter att tycka synd om mig själv och anse mig förföljd av Skattemyndigheterna. Hoppas att väderprofeterna åtminstone har rätt vad det gäller vädret i morgon så det blir den hårda blåst och ihållande regn som de lovat, så jag får hjälp att vara bitter i morgon också.

Ser fram emot detta väder i morgon....behöver hjälp för att vara deppig och bitter

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag är det första dagen”

 1. Solveigon 23 mar 2011 kl. 09:05

  Hej!
  Jag hoppas att solen skiner på dig idag Aina och att Skattemyndigheten har fallit i glömska. Här i Sverige o Halland skiner solen sedan några dagar och våren är på väg. Ha en bra dag!
  Solveig o Arne (Sanddammarna)

 2. Ainaon 23 mar 2011 kl. 10:14

  Hej Solveig!
  Nej vädret är efter önskemål, blåst och regn, alltså en sol som verkligen lyser med sin frånvaro. Trots vädret och skattemyndighetern har jag så svårt att hålla fokus på min deppighet, jag glider ständigt över i positiva tankar. Dessutom var det väl inte någon överraskning jag hade mina aningar, men det är skönt att få skylla allt negativt på någon som ger blanka f…n i om jag gruffar.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera