mar 25 2011

I dag blev vi bjudna

Skrivet av kl. 21:38 i kategorin Allmänt

Ju fler kockar, ju sämre soppa...håller inte....

… på våffelkalas. Det är ju i dag våffeldagen, en i mitt tycke god dag, att det sedan är en missuppfattning av ordet Vårfrudagen, som Maria bebådelsedag hette tidigare, passar mig utmärkt. Våfflan är väl värd att få en egen dag. På tal om Maria bebådelsedag så må jag säga att nog är det underligt att man inom kristendomen har, av praktiska själ, flyttat bebådelsedagen till på söndag och kallar den då Jungfru Marias bebådelsedag. Enligt gamla tider var den 25 mars, alltså den riktiga bebådelsedagen en kyrkohelg och alltså röd dag, med vad det innebär i ledighet. Ja hur det än är med Maria, ängeln Gabriel och Josef så är jag i alla fall glad åt våfflans dag och kanske kan man som kristendomen, köra en repris på våffeldagen på söndag.

Vi trodde att våra finska campinggrannar också firade Maria bebådelsedag med våfflor men det var fel, där var det munkar som gällde, och jag kan intyga att det är inte heller fel, ett mycket gott val så egentligen kanske man skulle kunna göra så att den 25 mars, Maria bebådelsedag, äter man våfflor och på söndag, som alltså är Jungfru Marias bebådelsedag, äter vi munkar efter finskt recept, förutsatt att receptet inte är hemligt.

...när det gäller våfflor i alla fall.

Vädret i dag kan man inte klaga på, inget behov av fleecejacka i dag, nej inte ens en tunn kofta när vi gick till Consum.  På den obligatoriska rundan här på campingen (nu iförd långärmat) kunde vi konstatera att det finns platser men också att det kommer nya gäster, bl. a stod det två svenska husbilar utanför receptionen och det är ju roligt men tyvärr åker åtminstone tre svenska bilar härifrån under de närmaste dagarna, ja kanske även en svensk husvagn verkade vara på gång med att packa ihop.

Inta våfflor men väl munkar...inte fel det heller.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera