mar 29 2011

Planerade tvättdag igen

Skrivet av kl. 19:40 i kategorin Allmänt

Väggarna är belagda med runda stenar och snäckor och sedan vitkalkats...och med de blå luckorna ...."bländande"!!!!

….vilket innebär tidig morgon. Redan kl kvart över sju var jag vid tvättbaljan, jag hade inga mängder tvätt, lite underkläder, ett par underlakan, en tröja och en t-shirt och min fleecejacka. Det mesta la jag i blöt redan i går så det var tämligen lätt tvättat. Jag vill ju som jag sagt tidigare komma igång med mina måsten så tidigt som möjligt så det är klart när det dyker upp något som jag tycker är trevligare, jag har ju tyvärr mycket lätt för att göra omprioriteringar och det är inte ”måstena” som är prio ett i dessa fall, måste jag medge. Nu var alltså tvätten hängd och klar redan vid niotiden och redan då kände man att det skulle bli en varm dag.

Efter att dagens arbete var klart, vi har väldigt korta arbetsdagar här, blev det ett par timmar i solen innan det var tid för lunch. Dagens utflykt blev barfota efter stranden i vattenbrynet in till stan, en stund i solen på muren vid strandpromenaden tills fötterna torkat så jag kunde få bort sand och på med sockar och skor. Därefter blev det gamla stan vid borgen, för vilken gång i ordningen har jag ingen aning om, men det är lika ”nytt” varje gång, hittar alltid något som jag inte lagt märke till tidigare. Nu har dessutom många små butiker, restauranger och barer öppnat så det tar sin tid att passera genom gamla stan, även om vi inte besöker barer och restauranger, betydligt svårare att passera dessa småbutiker utan att stanna och kolla in utbudet. Vi fortsatt till fiskehamnen, kollade en båt på väg in men han hade ingen fisk, passerade Pensionista utan att stanna till, inga ”trängande” behov i dag, det blev Consum som fick bli vårt stopp, inga större inköp eftersom vi var till Lidl och Eroski i går, bara plastpåsar som vi lyckats glömma vid flera tillfällen faktiskt. Hem gick vi gångbron genom träsket, och naturligtvis han vi också med att slappa i solen innan middagen, det var fortfarande vid fyratiden plus 22 grader i skuggan och jag lovar att det var betydligt varmare i solen.

På den obligatoriska campingrundan, för naturligtvis blev det en sådan, kunde vi konstatera att det nu är ganska gott om lediga platser och att de som kom i går och ingick i husbils/husvagnsklubben har dragit vidare, men det visste vi redan. Men det kommer ständigt nya husbilar, även svenska men de flesta är på väg hem och gör bara korta stopp. Även här på campingen packas det på väldigt många håll så jag kan tänka att under april har nog de flesta åkt och byts ut mot sommargästerna som vad jag förstått i många fall är spanska barnfamiljer.

En kommentar

En kommentar på “Planerade tvättdag igen”

  1. Solveigon 30 mar 2011 kl. 21:24

    Det verkar vara varmt hos er nu hoppas det håller i sig, vårväder här i södra Halland önskar kanske lite varmare men det får duga. Ni åker väl också hemåt snart skulle jag tro. Roligt att läsa om era dagar i Peniscola.
    Hälsningar Solveig

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera