mar 30 2011

Nu är det sommar nu är det sol

Skrivet av kl. 21:24 i kategorin Allmänt

….. och huruvida det är koskit i hagen det kan jag inte svara på men väl att det blev en nästan hel dag i solen det kan jag intyga. Det har varit en helt underbar dag igen, men enligt de som har varit här under många år så har det inte varit så speciellt bra vinter och enligt vissa har den varit bland de sämsta de varit med om här. Eftersom jag inte har varit här tidigare och därför bara kan jämföra med vintern hemma så kan jag bara säga för mig har det varit en toppenvinter.  Visst har det regnat vid några tillfällen och kanske har det inte varit så varmt som det kan vara när vädret är optimalt men det jag jämför med är en vinter med en hel massa snö och en temperatur som kan ligga på minus 20 och lägre under flera veckor eller i värsta fall månader med bara någon enstaka dag med mildare. Naturligtvis måste man acceptera att det regnar ibland även här, om inte vore det ju risk för att det skulle vara öken här och det är vi väl inte intresserade av, dessutom om det vore sol och varmt varje dag skulle vi inte få någon variation i tillvaron. Även om det under delar av dagen kan ha varit molnigt så har solen i regel tittat fram några timmar i alla fall, vilket innebär att det inte varit alltför många dagar med regn hela dagen. Och även om spanjorerna har varit klädda i både päls och täckjackor så har vi som har viss vana av ”verklig” vinter inte behövt vinterkläder av den sorten, det har varit nog med en rejäl kofta eller fleecejacka och att gå barfota i vattnet har då inte jag haft några problem men under den här vintern.

Det har alltså varit sol och ordentligt varmt i dag och vi har tillbringat flera timmar slappande i solen, och tur är att jag inte har alltför lätt att bränna mig för jag har suttit på något mystiskt sätt så jag har i princip bara exponerat en sida, så nu har höger bens utsida och vänster bens insida fått färg, andra sidor är fortsatt vita, gäller delen mellan knäna shortsen.

Efter maten blev det den obligatoriska campingrundan, den fullständiga med alla utökningarna. Jag var faktiskt böjd att utesluta all aktivitet i afton eftersom den här slöa verkmästaren i magen inte hade förstånd om att ge signal upp till kontrollrummet om att nu är det fullt här nere, vilket naturligtvis innebar att han inte fixade jobbet utan problem, ett problem som jag bara vill lägga mig ner för att bli av med.  Jag vidhåller att det inte bara är av palt man får paltkoma, nej jag kan på rak arm räkna upp åtminstone 15 andra maträtter som ger samma resultat, dock inte surströmming i mitt fall. På vår promenad i dag har jag  sett att nu har även vildväxande malvor börjat blomma men något kort har jag inte på det efter som jag inte hade kameran med i dag men en del kort på blommor från promenad under helgen kan jag bjuda på.

En kommentar

En kommentar på “Nu är det sommar nu är det sol”

  1. GunnelKHLundmarkon 30 mar 2011 kl. 21:38

    Låter helt underbart, där Ni båda är. Skulle komma med en gång o hälsa på fall det gick. Tur för Er att det inte går. Bör ju jobba lite också. NU ska Landstinget spara än mer har Landstingsdirektören sagt och det har Lars H upprepat för oss i dag på onsdagspersonalmötet. Så fortsätt och gläd dej i din blommiga miljö. Det är dej väl unnat. Gunnel i Byske.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera